Смесен хор "Славей" - Харманли 
     
  Смесен хор "Славей" - Харманли  
     
  in English  En  
  
Начало  
Кои сме ние  
Репертоар  
Фестивал  
Контакти  
 
     
 
   Фестивал "Хармония" - 2015  
 
 
2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
2023


Деветият международен хоров фестивал „Хармония 2015“ се проведе на 5 и 6 юни 2015 г. в залата на НЧ „Дружба 1870“ гр. Харманли. През първият ден фестивалът беше открит от кмета на града Михаил Лисков в присъствието на диригентите и ръководителите на хоровете участници. След това кратка програма от оперни и оперетни арии изнесоха домакините на фестивала - смесен хор „Славей“ с диригент Стелия Георгиева, корепетитор Галина Терзиева и хормайстор Жермина Михова. След тях на сцената се изявиха камерен хор „Св.Георги“ от гр. Тервел с диригент Живко Колев с отличните си изпълнения на църковни и фолклорни творби от руски и български автори. Накрая своите възхитителни изпълнения на произведения предимно от български автори поднесоха дамски хор „Христина Морфова” от София с диригент Таня Никлева-Владева и вокален педагог и солист Георги Петков.
На 06 юни програмата бе открита с изпълненията на български фолклор на дамски хор „Анхиало“ от гр. Поморие с диригент Александър Перпериев. След тях бяха изявите на камерен хор „Гусла“ от гр. Ямбол с диригент Васил Шейтанов, чиито изпълнения бяха на църковна и съвременна музика и смесен хор „Маестро Атанасов“ от гр. Карлово с диригент Теодор Добройков с изпълненията си на фолклорна и съвременна музика. Програмата на фестивала бе закрита с очарователните изпълнения на хор „Франкослав“ от град Тулуза, Франция с диригент Мари-Сузан Дебруийе, които бяха много разнообразни - украински и руски фолклор и романси, сръбски и далматински песни, френска класика и шансони и българските „Месечинко льо“ и „Полегнала е Тодора“, които публиката дълго и бурно аплодира.
На следващия ден по време на неделната литургия в православен храм „Св. Иван Рилски“ в Харманли взеха участие хор „Христина Морфова“ - София, камерен хор „Гусла“ – Ямбол и хор „Франкослав“ - Тулуза, Франция.
В деветото издание на фестивал „Хармония“ взеха участие общо 170 хористи от седем хора.
Откриване на фестивала

Хор „Славей“ - Харманли, дир.Стелия Георгиева

Камерен хор „Св. Георги“ - Тервел с дир. Живко Колев

Дамски хор „Христина Морфова” - София, дир. Таня Никлева-Владева

Хор „Маестро Атанасов“ - Карлово, дир. Теодор Добройков

Камерен хор „Гусла“ - Ямбол, дир. Васил Шейтанов

Дамски хор „Анхиало“ - Поморие, дир. Александър Перпериев

Хор „Франкослав“ - Тулуза, Франция, дир. Мари-Сузан Дебруийе

Хор „Хр. Морфова” - София в храм „Св. Иван Рилски“ - Харманли
 
  Copyright © 2010 - 2023 Хор "Славей"     Design, Programming & SEO Maxgroupbg   CP